Главният прокурор Иван Гешев коментира във Велико Търново, че от Софийска

...
Главният прокурор Иван Гешев коментира във Велико Търново, че от Софийска
Коментари Харесай

Гешев за сигнала за престъпление срещу Републиката: Става въпрос за дейност, която защитава чужди интереси

Главният прокурор Иван Гешев разяснява във Велико Търново, че от Софийска градска прокуратура са се самосезирали и са упълномощили инспекция на ДАНС с оглед за определяне на данни за закононарушение срещу Републиката.

По-рано бе обявено, че против Военен съюз – Българско национално опълчение " Шипка “ е постъпил сигнал на 12.12.2022 година, че прави противодържавна активност.

" Става въпрос за предположение за възможна активност, която противоречи на българското законодателство и Конституция, и която пази вероятно непознати национални ползи ", сподели основният прокурор, представен от БГНЕС.

" Доколкото ми е известно става въпрос за активност, която пази непознати ползи. Ние няма да допуснем зловередно съветско въздействие в България, което вреди освен на нашия интерес, а и на този на евроатлантическите ни сътрудници ", безапелационен бе обвинител номер 1, съобщава NOVA.

Не знае дали е имало други сигнали против тях, само че знае, че при предходния основен прокурор са правени инспекции и е имало искане да се заличи регистрацията на това съдружие, уточни Гешев. 

Иван Гешев дефинира дейностите на БНО " Шипка " като притеснителни за българската национална сигурност и за ползите на европейското семейство, съобщава БНТ. 

Гешев разяснява и срутва на системите в БНР, като сподели, че вследствие на кибер офанзиви от Русия има следствие в Национална следствена служба и е допустимо хакерската офанзива в радиото да е част от това следствие.

Той разяснява и отхвърли на някогашния вътрешен министър Бойко Рашков да се яви на разпит в прокуратурата за изнесени от него данни за строителството на Автомагистрала " Хемус ".

" Законите и Конституцията са наложителни за всички български жители. Големият проблем у нас е, че някои хора мислят, че законите важат единствено за другите, само че не и за тях самите ", съобщи Гешев. И добави, че все още няма отправено към него прокурорско предложение за искане имунитета на Рашков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР